Zarzuela


Zarzuela

Zarzuela is een typisch Spaans eenpansgerecht. De naam Zarzuela is afkomstig van een bekend operagebouw in Madrid.
Zoals zo vaak bij Spaanse gerechten zijn er vele varianten op dit gerecht.

Ingrediënten


  • 250 gr. kabeljauw
  • 250 gr. schelvisfilet
  • 150 gr. mosselen
  • 5 langoustines
  • 0,5 dl. olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika’s
  • 1 tomaat
  • 1/4 fijngesneden Spaanse peper zonder zaden
  • 25 gr. rauwe ham, in reepjes gesneden
  • 25 gr. gemalen ontvelde amandelen
  • 1 laurierblad
  • Halve theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 dl. droge witte wijn
  • Halve theelepel citroensap

 

Bereiding


  1. Bestrooi de vis met wat zout.
  2. Verhit de olie in de paellapan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  3. Snij de paprika in ringen en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  4. Snij de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees fijn. Laat de stukjes paprika, tomaat en de Spaanse peper 5 minuten met de ui en de knoflook meefruiten.
  5. Voeg vervolgens de ham, amandelen, laurier, zout en peper toe en laat het mengsel inkoken.
  6. Giet vervolgens de wijn en enkele druppels citroensap hierbij en roer alles goed om.
  7. Voeg de vis toe en laat het geheel 8 minuten koken.
  8. Voeg de gewassen mosselen en langgoustines toe en laat nog 5-6 minuten koken.
  9. Serveer de zarzuela in de pan.
  10. Deze schotel kan gevarieerd worden met vele vissoorten en schaaldieren, zoals garnalen, tarbot, langoustines, krab en inktvis.